Начало История на медицината Стартиране на масовото производство на новокаин

Стартиране на масовото производство на новокаин

От 1905г.

Стартиране на масовото производство на новокаин - изображение

След синтезирането на прокаина от Алфред Айнхорн и пускането му на фармацевтичния пазар започва нова ера в новокаиновата локална анестезия. През 1095 година, Хайнрих Браун констатира резултата от неговите клинични проучвания. Става ясно, че добавянето на малко количество разтвор на прокаин и адреналин категорично удължава анестетичния ефект. Фабрика "Hoechst" има предвид резултатите от тези изследвания. Поради тази причина започва производството на стоматологичен новокаин на ампули, както и новокаинови таблетки, наречени супрарерин. След този момент и други химически лаборатории започват производство на епинефрин. Неговите търговски наименования, са: "Акер", произведен в Карлсруе и "Маркес" в Базел.

Изображенията показват първите новокаинови ампули и таблетки и дозатор.

Хирурзите започват да прилагат 200-400 мл новокаинови разтвори с концентрация 2,1%, без да се страхуват, че може да подложат пациентите си на въздействието на неприятните нежелани ефекти. С въвеждането в практиката на новокаиновите упойки, както и комбинирането им с адреналин, започва бързо развитие в историята на анестезиите. То е съчетано със засиленото предлагане на нови начини за прилагането на местно анестезиране.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.critical.ru/actual/stolyarenko/novokain_1.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеЛеченияФизиологияАлт. медицинаЛайфстайлИзследванияНовиниБотаникаХранене при...ОрганизацииНаправления в медицинатаКлинични пътеки