Начало История на медицината Странните сексуални навици и фетиши на едни от най-известните владетели

Странните сексуални навици и фетиши на едни от най-известните владетели

Странните сексуални навици и фетиши на едни от най-известните владетели - изображение

Вероятно сте се чудили понякога какво са правили кралете и кралиците в свободното си време и дали разкрепостеното сексуално поведение им е присъщо. Е, всички сме чували за сексуалните извращения на римския император Калигула (де да беше само той…), или харемите на османските султани – някои от тези монарси са имали наистина обезпокоителни и странни сексуални навици.

Съществуват различни причини, поради които някой може да развие фетиш, но е твърде вероятно при кралете и кралиците да става въпрос за чиста скука и злоупотреба с влияние и власт. Разбира се, много от историите е възможно да са само слухове, предадени през вековете.

Педофилията на Тиберий

                    Тиберий
Снимка: wikipedia.org

Твърди се, че вторият римски император Тиберий си е падал по някои доста нетрадиционни сексуални удоволствия. Той обича да се радва на ласките на малки момченца, които обучава как да му правят орална любов. Според някои сведения, той посяга дори на бебета. 

Светоний твърди, че Тиберий организира оргии в крайбрежната си вила в Капри, за да поддържа либидото си. Той също така колекционира еротични разкази, а стените му са изрисувани със сексуални сцени. В градините на двореца му той кара момчета и момичета да се обличат като бог Пан и дивите нимфи и да правят секс пред него. Всичко това, без да споменаваме перверзиите му с хора на неговата възраст.

Ирод Велики е бил некрофил

Ирод Велики
Снимка: ancientrome.ru

Цар Ирод е известна историческа фигура (да, именно онзи Ирод, който заповядва посичането на всички младенци във Витлеем, защото дочува, че се е родил "царят на евреите" – Евангелие от Матей). Оказва се, че психическите му проблеми са доста по-дълбоки от това. Той всъщност не е юдей, нито има царско потекло, но взима за жена представителка династията на Хасмоней/Макавей, която управлява областта; съпругата му се казва Мариам. Тя е красива дама, която предизвиква ревността на Ирод, дори само ако някой мъж й се усмихне. В крайна сметка не без помощта на някои семейни интриги, той я убива. 

Но любовта им не свършва с това. Според Талмуда Ирод запазва тялото й и в продължение на 7 години прави секс с него. Определено изживяването е било доста лепкаво, тъй като се предполага, че тялото на Мариам е било консервирано с мед.

Принц Чън от династията Хан обичал да дави малки деца

Принц Чън
Снимка: newworldencyclopedia.org

Подобно на известния Калигула, древният китайски принц Чън предпочита любовта му да остава в собственото му семейство: той споделя леглото си с няколко от своите сестри. Освен това обича да наказва придворните дами, които не харесва, по садистичен и срамен начин: кара ги да стоят голи върху барабан цял ден. Но това не е всичко, Чън се забавлява като дави момчета и момичета в дворцовото езеро, и също така като окачва голи жени по дърветата и им отказва продължително време храна.

Елагабал изнасилвал девствени весталки и бил ексхибиционист

Елагабал
Снимка: flickr.com

Император Елагабал е меко казано странен… на моменти дори зловещ – не само в личния си, но и в обществения живот. В изблик на краен религиозен фанатизъм той изнасилва една девствена весталка – непорочните жрици, които са сърцето на Рим. Той иска също така да унищожи вечния огън в храма на богинята Веста. По време на управлението му Елагабал "профанизира свещените ритуали на римския народ" – или поне така твърди Historia Augustа. Причината е толкова проста – той иска образът му да бъде обожествен и почитан от народа като жив бог.

Освен това Елагабал изпраща свои служители да търсят мъже с големи полови органи, които са способни да му доставят търсеното от него удоволствие. В дома му често се разиграва пиесата за любовта на хубавата Елена и Парис. Той самият участва в представлението… като богинята Венера – "излизал" гол от морската пяна пред зрителите и своите гости.

Нерон обичал да прави секс, облечен в животински кожи

нерон
Снимка: famousepeople.com

Освен че изпитва доста по-еротични от нормалното чувства към своята майка Агрипина, римският император има и друг, доста ексцентричен сексуален навик. Според Светоний Нерон обича както женски, така и мъжки ласки, но предпочита да им се наслаждава облечен в кожи.

Предрешен в животински кожи като звяр, Нерон бивал "освобождаван от клетка", след което нападал интимните части на мъже и жени, вързани за колове. След като се възбудел достатъчно, бившият му роб Дориф го свалял от тях…

Калигула предпочитал кръвосмесителните ласки

Калигула
Снимка: history.com

Римският император Калигула (истинското име, на който е Гай, а "Калигула" означава "ботушче") обича да се забавлява в леглото с членове на семейството си. Според древните римски слухове лудият автократор спи с всяка от трите си сестри. Любимка му е Друзила. Веднъж като деца баба им ги хваща "на калъп", а по-късно като възрастни Калигула отнема Друзила от собствения й съпруг, за да живее само с него. За да облекчи мъката си след смъртта й, Калигула търси ласките на другите си две сестри.

Хуана Кастилска-Лудата продължава да прегръща мъртвия си съпруг

Хуана Кастилска Лудата
Снимка: history.com

Дъщерята на известните испански монарси Изабела и Фердинанд наследява от баба си по майчина линия не само красотата си, но и нейната лудост. Е, както казват, крушата не пада по-далеч от дървото. Хуана се омъжва за принца на Нидерландия, Филип, който е пълен развратник, но тя се влюбва до полуда в него. Въпреки изневерите и забежките му, тя продължава да го обича страстно и непреодолимо и след смъртта му. В продължение на няколко месеца тя разнася ковчега му из страната, като го отваря, за да го милва и съзерцава.

Домициан напуска съпругата си заради своята племенница

Домициан
Снимка: famousepeople.com

Домициан е поредния римски император с разклатено психическо здраве. Сред многото му обезпокоителни деяния се нарежда и връзката му с младата му племенница Юлия Флавия, дъщеря на по-големия му брат Тит. След като убива набедения любовник на своята съпруга, Домициан решава да заживее с племенницата си като мъж с жена – пише Дион Касий.

В крайна сметка Домициан се събира със съпругата си, но продължава да й изневерява с Юлия. Освен това заявява, че много от весталките са нарушили обета си за целомъдрие и нарежда да бъдат убити.

Карл Велики прави секс с мъртвата си съпруга и сестра си

Карл Велики
Снимка: ancientorigins.com

Вероятно познавате Карл Велики като първия император на Свещената римска империя, но той всъщност е бил един доста странен човек. Според слуховете, разнасяни през Средновековието, той е некрофил – обичал да спи с мъртви хора. До такава степен, че извършил "неописуем грях", който по-късно Църквата му прощава.

Според легендата една от съпругите му имала магически пръстен, който го накарал да се влюби в нея. Преди да почине тя го поставила в устата си, за да задържи действието на магията и Карл да не се ожени за друга. Но явно вълшебството не се оказало достатъчно силно, тъй като той извършил кръвосмешение със сестра си и дори тя родила дете.

Османският император Ибрахим I си пада по жени над 100 кг

Султан Ибрахим I
Снимка: wikipedia.org

Ибрахим I Лудия е един доста лабилен и фанатичен османски император, който в изблик на лудост дори заповядва целия му харем от 280 жени да бъде удавен в Босфора. Според сведенията, той имал съмнения, че някоя от тях му е изневерила, но съществува възможност просто да е искал да подмени "стоката".

Като последен представител на своя род, той е силно желан любовник. Поисква за жена дъщерята на великия мюфтия и след като тя му отказва, той я отвлича, изнасилва в продължение на няколко дни, след което я връща на баща й. Веднъж изпраща из империята хора, които да му намерят жена с полов орган, подобен на вагината на една крава, на която се възхитил веднъж. Одобрената кандидатка тежала 150 кг.

Екатерина Велика предпочитала ласките на своя кон

Екатерина Велика
Снимка: history.org

Според слуховете руската императрица Екатерина Велика е толкова похотлива, че умира да прави секс със своя кон. Всъщност тя просто е жена с нормален сексуален апетит, но вероятността да е обяздила коня си, е малка. Тя има много любовници, поради което съвременниците й я определяли като ненаситна харпия. Дали е била зоофил, е трудно да бъде доказано.

по статията работи: Величка Мартинова

5.0, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

източник: https://www.ranker.com/list/weird-royal-sex-fetishes/carly-silver?var=8&utm_expid=16418821-324.2rKKjRK2SiiDbzpdgYwgeg.3&ref=lzyrltdlstszerg_rr&pos=2&a=42&ltype=l&l=2429334&g=1&li_source=LI&li_medium=desktop-popular-lists&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.ranker.com%2Flist%2Fsex-in-feudal-japan%2Ft-l-perez 

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛюбопитноПсихологияЛайфстайлАнкетиСнимкиИсторияНовиниОрганизацииТестовеФизиологияЗдравни съветиЗдравни проблемиСпециалистиСоциални грижиРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаБотаникаСпорт