Начало История на медицината Странни методи на лечение. Масажи за жени и електрически колани

Странни методи на лечение. Масажи за жени и електрически колани

От 1900г.

Странни методи на лечение. Масажи за жени и електрически колани - изображение

В продължение на векове, истерията е считана за чисто женско заболяване, а през XIX век, лекарите откриват начин да се борят с „натрупаното зло”, правейки вагинален масаж на пациентките си. Процедурите се извършват само от лекари и медицински сестри. Продължителността на масажите е най-малко един час. Продължителното физическо усилие довежда до откритието през 1869 година на стационарния „манипулатор”, който се прилага на твърде чувствителните жени. Употребата на медицинския апарат е само под лекарско наблюдение.

Електрически колани

През XIX век, електроенергията все още е новост. Вероятно това е и причината липсата на повсеместна употреба на лечебните електрически колани. Например, при лечението на сексуалната дисфункция при мъжете електрическите медицински уреди оказват положително въздействие. Считало се, че лекият електрически ток енергизира тялото и подпомага сексуалната функция.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://museum.impharma.ru/text/441

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниНормативни актовеЛеченияКлинични пътекиСпортПсихологияСнимкиОрганизацииЗаведенияСоциални грижиИнтервютаСпециалистиДиетиГеографияАнкетиЛичностиБотаникаАлтернативна медицинаХранене при...ФизиологияТестовеРецепти