Начало История на медицината Странни методи на лечение. Урина и жаби

Странни методи на лечение. Урина и жаби

От 1930г.

Странни методи на лечение. Урина и жаби - изображение

В продължение на векове хората от древните народи вярват в свръхестествените свойства на метода на лечение с урина. Много от съвременните хора не откриват нищо нередно в лечението с урина. Смята се, че урината може да се дезинфекцира и лекува рани, приемът й удължава живота и лекува редица вътрешни заболявания.

През 1930 г. в Москва отворя врати специален институт по урогравидиано-терапия. За съжаление скоро след това е затворен, тъй като проучванията показват липсата на убедителни клинични ефекти от терапията с урина.

В чужбина, а и в Русия се е считало, че с жаби може успешно да се излекува ангина. За целта необходимо било земноводното да се приближи до устата на пациента, който трябва да вдишва дълбоко в продължение на няколко минути. Вярвало се е, че жабите имат способността да "отнемат" заболяването от пострадалите пациенти. Специално приготвен лек от изсушена жабешка кожа се справя със зъбобол, а ако се привърже с жива жаба място, поразено от антракс се вярва, че пациентът има шанс да оздравее.

В Перу и сега съществуват много кафенета, където човек може да се наследи на специална инфузия от жаби. В нея се слага мед, сок от алое, и корени от мак, а перуанците вярват, че този „еликсир” помага при астма и проблеми с потентността.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://museum.impharma.ru/text/441

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЗдравни съветиНовиниЛеченияНормативни актовеКлинични пътекиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияЛайфстайлРецептиПсихологияСпортАлтернативна медицинаХранене при...Медицински изследванияБотаникаЗаведенияИнтервютаСоциални грижиОрганизацииСпециалистиДиетиГеографияАнкетиЛичности