Начало История на медицината Създаване на Ели Лили

Създаване на Ели Лили

От 05.1876г.

Създаване на Ели Лили - изображение

Ели Лили и компания съществува във фармацевтичния бизнес от 135 години. Фактическото създаване на Ели Лили е през месец май 1876 г. Основоположник е полковник Ели Лили, а седалището на компанията е в Индианаполис, щата Индиана, разположен в "Средния запад" на Съединените щати.

Основната причина, накарала тридесет и осем годишния медицински химик и ветеран от американската гражданска война да се ангажира с такъв тип дейност е разочарованието. Той е разочарован от пренасищането на фармацевтичния пазар с недобре приготвенr и често пъти - неефективни лекарства. Ели Лили вярва, че със създаването на своя фармацефтична компания, той поема следните ангажименти към себе си и американското общество:

1. Той създава компания, която произвежда фармацевтични продукти с възможно най-високо качество.
2. Неговата компания ще създава единствено и само медикаменти, които ще бъдат приемани по лекарско предписание, а не чрез красноречиви търговци, занимаващи се с лекарства като странична доходна работа.
3. Продуктите на Ели Лили да бъдат продукт на най-съвременните достижения на науката.

Въпреки че бизнесът му процъфтява, полковник Лили не е удовлетворен от традиционните методи за тестване на качеството на своите продукти. През 1886 година той наел млад химик, който да работи като учен, ангажиран с методите на подобряване на най-новите техники за оценка на медикаментозното качеството. Заедно, те полагат основите на традицията на Ели Лили, състояща се в посвещението, че на първо място трябва да се наблегне и да се съблюдава поддържането на високо качество на съществуващите продукти, а в последствие след разрастване да бъдат включени нови и по-добри лекарства.

Наследниците на полковник Лили - Дожзая К. Лили старши и двамата му внуци последователно във времето заемат длъжността президент на компанията и допринасят за изграждането на собствен отличителен подход към управлението. Благодарение на прецизното функциониране на този управленски стил, утвърден от наследниците се оформя специфична корпоративна култура, за която служителите на Ели Лили се считат за най-ценен актив. Тази философия е характерна и за съвременната визия на компанията.
В продължение на повече от един век служителите Лили работят активно за откритието и развитието на различни важни медицински открития.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.lilly.com/about/heritage/Pages/heritage.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияКомпании и организацииПроизводителиОткритияНовиниЛайфстайлСнимкиНаправления в медицинатаЛюбопитноАптекиНормативни актовеСпортЛичностиСоциални грижиАнкетиЗдравни съветиЛеченияОрганизацииРецептиКлинични пътекиСпециалистиАлтернативна медицинаТестовеБотаника