Начало История на медицината Създаване на "King College School of Medicine" през 1831 година в Лондон

Създаване на "King College School of Medicine" през 1831 година в Лондон

Създаване на "King College School of Medicine" през 1831 година в Лондон - изображение

В САЩ обучението по медицина е структурирано на степени. Те се получават в първо в колеж, а след това в университет. След 3 или 4 години в колеж  обучаващите се кандидатстват за степен Doctor of Medicine, а след още толкова години - стават правоспособни медици. Бъдещите лекари прекарват две години в обучение по общо медицинска подготовка и три - в специализация по дадена област, която е последвана от стаж и получаване на лекарска правоспособност, професионална квалификация като лекар, образователна степен бакалавър, магистър или доктор в различните държави.

Направихме това малко уточнение, касаещо висшите училища от англосаксонската образователна система, за да ви разкажем повече за историята на „King College School of Medicine”.

И така, английското учебно заведение „King College” („Кралски колеж”) отваря врати през далечната 1828 година. Институцията е основана на 14 август от крал Джордж IV и Артър Уесли, който е херцог на Уелингтън (и министър-председател). Създаването на „King College School of Medicine”  към структурата му пък бележи началото на преподавателската дейност по медицина в структурата на „King College” (първоначално съсредоточен към общообразователната структура на преподаване).
В медицинския факултет, създаден малко по-късно през 1831 г., се преподават всички утвърдени области в медицинската наука. Макар основаването на факултета да е факт,  към неговата структура първоначално няма нито една болница. Университетският колеж създава собствена болница през 1834 г., която се слива с медицинското училище.

По това време действат само две медицински училища в Лондон. Това са болниците „Guy’s Hospital” и „St. Bartholomew’s Hospital” .

Лекционният курс по анатомия и физиология в „King College School of Medicine” се води от професор Майо, а д-р Ричард Партридж е неговият асистент, който провежда упражненията в дисекционната зала. По-късно доктор Робърт Бентли Тод е назначен да преподава по физиология и патология. За нуждите на „King's College” са създадени свързващи части, за да се улесни работата на лекторите в медицинското училище и клиничните пунктове в болницата.

През  2017 година се навършват цели 189 години от създаването на учебното заведение, а образованието си в него и към днешна дата завършват хиляди студенти.

По статията работи: Виктория Милова

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: www.world-medicinehistory.com/

Снимка: www.kcl.ac.uk

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Компании и организацииОбразованиеНовиниИсторияНормативни актовеЛайфстайлСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиГеографияЛюбопитноКлинични пътекиСнимкиСоциални грижиНаправления в медицинатаАлт. медицинаОрганизацииТестовеПроизводителиЗдравни съветиЛичностиСпортОткритияБотаникаЛечения