Начало История на медицината Термистор на Пендър-Хендрик от 1946 година

Термистор на Пендър-Хендрик от 1946 година

От 1946г.

Термистор на Пендър-Хендрик от 1946 година - изображение

Хирургичните манипулации, както и въздействието на анестетиците можели да променят изключително бързо телесната температура на пациентите, подложени на обща анестезия. По време на Втората световна война анестезиологът д-р Джон Уилям Пендър (1912-2001) започнал да търси по-добър метод за проследяване на температурата на пациентите си по време на операция.

В десетилетието след войната той е работил в клиника "Майо" в Рочестър, Минесота. Там той се срещна с биофизикът д-р Джулия Херик (1893-1979), която е натрупала опит в употребата на температурните сензорни термистори.

По негова молба, д-р Херик създава през 1946 година термистор, проследяващ температурните показатели. По това време, единственият друг уред, който се използвал (освен стъкления традиционен термометър), е бил термометърът за хладилници. В описанието на своя термистор, д-р Пендър се отбелязва, че впоследствие уредът му е бил заменен с нов, наречен телетермометър.

Д-р Пендър продължава да се застъпва за извършването на непрекъснати подобрения, що се касае да наблюдението на пациентите, подложени на анестезия. Медикът е разработил пионерни методи за прилагане на анестезия при сърдечните операции.

Статията е част от историята на:

0.0, 0 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/780/pender-herrick-thermistor

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияФизиологияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлПроизводителиХранене при...НовиниАлт. медицинаЛеченияБотаникаРецептиПсихологияСпортКлинични пътекиКалкулатори