Начало История на медицината Търговска марка на Байер от 1886 година

Търговска марка на Байер от 1886 година

От 1886г.

Търговска марка на Байер от 1886 година - изображение

Първият герб на германската фармацевтична компания "Байер", който се превърнал в търговска марка изобразявал лъв с решетка, която била своеобразна препратка съм решетката, на която е бил измъчван и убит древноримският дякон Свети Лаврентий.

Търговската марка на "Байер" е заимствана от герба на Еберфелд, Германия, където се намирало седалището на компанията. Но впоследствие фармацевтичната компания започнала да се разширява, а този факт трябвало да се отрази и в новото корпоративно лого. Сравнително обикновените символи на логото от 1886 година вече не били достатъчни.


Към изображението на лъва се добавили няколко детайла. За да се илюстрира в световен мащаб бизнес успехът на "Байер" модификацията на търговското лого, въведено през 1895 година имала следните нововъведения: към изображението на лъва били добавени криле, а Царят на животните вече се извисявал не над решетка, а подобно на древноримския бог Меркурий - над земното кълбо. За съжаление чуждестранните клиенти не виждали никакъв смисъл в обновеното изображение. Още повече, характерното и отличаващо се име на компанията "Farbenfabriken vorm. Friedr. Bayer & Co." било непроизносимо за тях. Този факт отчасти се превърнал и в причина за появата втората корпоративна емблема на германската фармацевтична компания през 1904 година: Кръстът на "Байер". Нововъведеното лого не само било разбираемо за всички по света, но и било изключително разпознаваемо, благодарение на своя поразителен графичен дизайн. През 1929 г. кръстът бил модернизиран и адаптиран към формата, която познаваме днес.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.bayer.com/en/The-Bayer-Cross.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияПроизводителиНовиниГеографияЛайфстайлСнимкиЛичностиОткритияЛюбопитноСоциални грижиСпортАлт. медицинаРецептиВидеоТестовеКомпании и организацииНаправления в медицинатаСпециалистиОрганизацииАптекиНормативни актовеБотаника