Начало История на медицината Употреба на глухарчето в Англия

Употреба на глухарчето в Англия

От 1611г.

Употреба на глухарчето в Англия - изображение

Ранни писмени сведения твърдят, че древните медици използвали глухарчета за направата на лекарства. Тези данни датират от 10-ти и 11-ти век и се счита, че произхождат от Древен Рим. Доказателства, събирани от медицинските историци свидетелстват, че англо-саксонците и уелсците за пръв път в европейската история използват глухарчета като лекарство през 13-ти век.

Джон Джерард (1545-1611) и Джон Паркинсън (1567-1650) са известни английски ботаници и билкари, които приготвяли лечебни билкови смеси с глухарчета.  Англичаните са открили и друг находчив начин да използват лековитата билка: те предсказвали какво ще е времето чрез нея. Ако предстояли валежи растението „скривало” пухкавите си семена, за да ги защити от дъжда. Те вярвали, че растението няма да се разтвор отново, докато времето не се подобри.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.ourherbgarden.com/herb-history/dandelion-history.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлКомпании и организацииНаправления в медицинатаЛюбопитноЛичностиОткритияГеографияСнимкиНовиниПсихологияСпортСоциални грижиЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛеченияБотаникаАлт. медицинаДиетиАптекиПроизводителиЗаведенияВидеоТестове