Начало История на медицината Употреба на глухарчето за регулиране на телесното тегло

Употреба на глухарчето за регулиране на телесното тегло

От 1979г.

Употреба на глухарчето за регулиране на телесното тегло - изображение

Глухарчето се счита за изключително полезна билка. То присъства във фармакопеите на Унгария, Полша, Швейцария, Русия. То е сред шестте най-използвани билки в китайската медицина.

Според бюлетина на „USDA”, касаещ "Състава на храните", издаден през 1984 година става ясно, че глухарчетата са източник на бета-каротин, фибри, калий, желязо, калций, магнезий, фосфор, тиамин и рибофлавин.

През цялата човешка история, билката си е изградила репутация на помощник при редуцирането на излишните килограми. Лабораторни изследвания подкрепят тази репутация. Експерименти с лабораторни мишки показват, че загубата на 30% от телесното тегло за 30 дни е напълно възможна, когато животните бъдат хранени с екстракт глухарче, смесен с храната.

През 1979 г. в сила влиза действието на японски патент за продажбата на лиофилизиран екстракт от корени на глухарче, имащ антитуморен ефект. Установено е, че приложението на екстракта значително инхибира растежа на определени ракови клетки в рамките на една седмица след третирането

Статията е част от историята на:

5.0, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.leaflady.org/health_benefits_of_dandelions.htm

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНаправления в медицинатаСнимкиЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛеченияБотаникаЛайфстайлАлт. медицинаСпортАптекиДиетиПроизводителиНовиниЗаведенияВидеоТестовеКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография