Начало История на медицината Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания

Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания

От 1935г.

Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания - изображение

Клиниката "Cancer Clinic and Department of Neo-plastic Services" е отворила врати през 1935 година в Онтарио, Канада. Главната цел на създаването й е да се се обгрижват качествено и адекватно хората, диагностицирани с онкологични заболявания. Клиниката е разработила програми, подобряващи превенцията и предоставя своевременен достъп до ефективна диагностика и лечение.

Няколко проучвания, проведени от програмата твърдят, че "кафе" (напитката реално е чай, но визуалната й прилика с тонизиращата напитка й е спечелила това име), приготвено от изсушени и изпечени корени на глухарче е в състояние да потисне развитието на някои ракови клетки, отглеждани в лабораторни съдове и опитни животни. Впоследствие изследователите, работещи по програмата "Windsor Regional Cancer Program" участват в проучване, касаещо употребата на "кафе" от корени на глухарче като подкрепяща терапия в борбата с хронична миеломоноцитна левкемия.

Две различни статии на центъра споменават за пациенти, които след изчерпването на другите традиционни методи на лечение желаят да изпробват "кафето" от глухарчета. И двамата пациенти виждат, че резултатите им от кръвните изследвания са изключително обнадеждаващи. След края на терапията им става ясно, че ракът е в състояние на ремисия.

Канадското проучване не е единствено, но се радва на най-голямо медийно покритие. Лекарите предупреждават, че всяко провеждане на традиционно лечение срещу онкологични заболявания трябва и следва да подлежи на непрестанно консултиране с лекуващия лекар, тъй като медиците биха проследили внимателно резултатите от въздействието на билковата отвара и биха реагирали навреме, когато състоянието на пациента не се променя. Още повече, двамата пациенти, споменати в статиите за проучването на "Windsor Regional Cancer Program" били диагностицирани с определен вид рак и по свое желание не са се придържали към активно медикаментозно лечение, когато са започнали да приемат "кафето" от корени на глухарчета. Те са поели определен риск, който в техния конкретен случай се е оказал оправдан, тъй като билката е подобрила до известна степен здравословното им състояние.

Тъй като човек следва да може да избира начините, по които да подори здравословното си състояние (стига да може да понесе отговорността за това и да не вини околните за избора си), ви показваме как може да си приготвите домашно кафе от корени на глухарчета, което освен че подпомага превенцията срещу различни заболявания, е освежаваща и тонизираща напитка. Повече информация за нея може да откриете тук.

Статията е част от историята на:

5.0, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.wrh.on.ca/Site_Published/wrh_internet/cancercenternonav.aspx?Body.QueryId.Id=7619&LeftNav.QueryId.Categories

2. http://www.ourherbgarden.com/dandelion.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛюбопитноРецептиНовиниОрганизацииКлинични пътекиАлт. медицинаИзследванияНормативни актовеЗдравни съветиБотаникаСпортФизиологияЛайфстайлЛеченияХрани и ястияНаправления в медицинатаСпециалистиВидеоПсихологияНаучни публикацииЗаведенияПрезентацииДиетиСнимкиСоциални грижиИнтервютаПатологияХранене при...АнкетиАптекиПроизводители