Начало История на медицината Употреба на ментата в Европа

Употреба на ментата в Европа

От 1240г.

Употреба на ментата в Европа  - изображение

Ментата става изключително популярно лечебно растение в Европа, като това става почти веднага след внасянето й на Стария континент. Исландската фармакопея е съхранила информация за ментата, датираща от около 1240 година. Тя касае приготвянето на ментово природно лекарство, което се е радвало на популярност през следващите два века. Монасите от Средновековието са използвали ментата като средство за доброто почистване на зъбите, а производителите на сирене открили, че силната миризма на билката предпазвала складовете им от плъхове и мишки.

Градинската мента се стривала, накисвала и добавяла към прясното мляко, тъй като се вярвало, че приемът на ментово-млечната смес подобрява стомашните проблеми и удължавала срока на годност на млякото, предпазвайки го от пресичане. Лечебното растение се препоръчвало за употреба от деца и възрастни с "ленива храносмилателна система", както и за овладяване на високата телесна температура.

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://peppermint.indepthinfo.com/history-of-peppermint

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛеченияАнкетиЛюбопитноНовиниСпортСоциални грижиСнимкиКомпании и организацииНаправления в медицинатаЛичностиОткритияГеографияАлт. медицинаДиетиБотаникаАптекиПроизводители