Начало История на медицината Употреба на ментата от индианците

Употреба на ментата от индианците

От 1492г.

Употреба на ментата от индианците - изображение

Когато европейските заселници пристигат в Америка (около 1492 година) откриват, че индианците вече са били наясно с лечебните свойства на ментата, въпреки че растението, което се е отглеждало от древния народ вероятно е било по-различно от познатата ни култивирана градинска мента. Заселниците пренесли ароматната билка, а и други неместни растителни видове и в своите страни. Така ментата е била култивирана за сравнително кратък период.

В Северна Америка, ментата се отглеждала най-вече за търговски цели. Лечебното растение е виреело на север, на изток от Индиана и в много от южните райони на Канада. Мичиган има най-много декари обработваема земя в САЩ, като половината от тях са били заети с ментови насаждения. Въпреки това, американското ментово масло се смята за много по-нискокачествено от английското, което от своя страна е следвано от френското.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://peppermint.indepthinfo.com/history-of-peppermint

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлРецептиЗдравни съветиЛеченияСнимкиЛюбопитноКомпании и организацииНаправления в медицинатаЛичностиОткритияГеографияАлт. медицинаБотаникаДиетиСпортАптекиПроизводителиНовиниЗаведения