Начало История на медицината 6 странни интимни съвета от миналото - Част 1

6 странни интимни съвета от миналото - Част 1

От 1201г. до 1861г.

6 странни интимни съвета от миналото - Част 1 - изображение

В днешно време сексът почти е загубил своята слава на тема-табу. В наши дни отношенията между мъжете и жените се обсъждат свободно в медиите, като освен пикантни подробности, зрителят може да получи и множество съвети за подобряване на интимния си живот. Някои от тези съвети са полезни, други целят по-скоро да вдигнат рейтинга на дадено шоу или рубрика. Факт е обаче, че думата „секс“ вече не предизвиква смущение, когато е казана в ефир.

Разбира се, само допреди няколко десетки години отношението на хората към публичното обсъждане на полови контакти се смята за неуместно, а преди 100 години - за табу. Причината за това са вкоренените в културата на Европа християнски ценности. За това докато на Изток писането на книги на сексуална тематика е традиция на хиляди години (Кама Сутра е написана някъде между 400 и 200 години преди Христа), в Европа първите опити за описване на отношенията между мъжете и жените „в спалнята“ са, меко казано, нелепи. Ето и някои от най-странните и неуместни сексуални съвети, записани в миналото:

1 - Единствената „богоугодна“ секс поза е мисионерската

Алберт Кьолнски През 13-ти век немският философ и свещеник Алберт Кьолнски става известен със своите житейски насоки, предназначени за благородниците и простолюдието. Мислителят издава много научни трудове, в които се разказва за това как човек може да живее най-близко до Божия план. Разбира се, вярващият писател не подминава и темата за сека, по специално за позите по време на полов акт.

Според Алберт Кьолнски единствената допустима позиция е мисионерската. Според него Всевишният е позволил единствено на хората да се сношават лице в лице. Той не само обявява тази поза като „най-богоугодна“, но и подрежда останалите по „правилност“. Според него следващата най-допустима поза е страничната, след това в седнало положение. В края на класацията са секс в изправено положение и кучешката поза. Последната е описана само на латински и е обявена за най-покваряващия душата начин на сношение.

2 - Дамите не бива да стимулира пениса на половинката си с ръка

Този съвет е даден през 17-ти век в книгата „Училището на Венера: сладко изкушение и строги практики“ (англ. - The School of Venus, or the Ladies Delight Reduced into Rules of Practice). В нея главната героиня - Катрин, която е девствена - постепенно се посвещава на своя ухажор, младия Роджър. В четивото е са описани не само емоционалните разсъждения на Катрин, но и са записани съвети, които целят да помогнат „Училището на Венера: сладко изкушение и строги практики“ на девойките в предстоящата им първа брачна нощ. В едно от тези включвания авторът осъжда любовната игра с ръка, основавайки се на факта, че „жената разполага с много по-естествено и подходящо място, където да намести мъжеството на партньора си“. В следващата сцена главната героиня е преживяла първият си сексуален контакт и получава от Роджър чиния с шамфъстъци, за които се твърди, че са „най-добрата съществуваща храна за след секс“.

3 - Съсредоточената мисъл и месото от костенурка са гаранция за здрави бебета

Това са само част от странните сексуални наставления, включени в „Книга за природата“ на Джеймс Аштънм, написана през 1861-ва година. Четивото е предназначено за млади хора, на които им предстои да се оженят и да създадат поколение.

В една от главите на книгата се споменава за подходящата храна преди секс. Според автора лукът, доматите и аспержите повдигат желанието за сношение и могат да спомогнат за подобряване на сексуалния акт. Други афродизиаци са морските дарове и соленоводните риби. Като „даващо най-много потентност блюдо“ е посочено месото от водна костенурка.

Според „Книга за природата“ друг много важен аспект, засягащ сексуалният контакт и зачеването, е съсредоточеността. Джеймс Аштън твърди, че ако някой от двамата любовници се разсея и мисълта му „отлети на другаде“ , детето ще се роди или физически слабо, или глупаво…

Втора част можете да намерите ТУК.

Редактор: Георги Динев

5.0, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: www.thevintagenews.com

Снимки: www.ocdn.eu

en.wikipedia.org

www.tumblr.com

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияСнимкиТестовеЗдравни съветиАлт. медицинаБотаникаАнкетиФизиологияЗдравни проблемиОрганизацииНаправления в медицинатаСпециалистиЛеченияХранене при...Социални грижиРецептиСпорт