Честота на разпространение в съвремието на синдрома на рибната миризма
От 2001г.
Актуален въпрос и често задаван въпрос от историците на медицината е каква е честотата на разпространение на синдрома на рибната миризма. За съжаление такъв въпрос не може да получи еднозначен отговор, тъй като това метаболитно разстройство се унаследява генетично, а дори в съвремието случаите са твърде малко, за да се борави с точни данни. По отношение на честотата на поява на синдрома на рибната миризма, изглежда, заболяването не трябва да се разглежда вече като "рядко", защото, за съжаление започва да зачестява. Към настоящия момент са събрани данни за регистрирани повече от 200 случая (разпространението в някои държави е посочено в таблицата по-долу).
Наличната до момента информация показва, че синдромът на рибната миризма до края на април 2001 година е бил открит в няколко страни, а заболяването е разпространено най-често в области, където има население с английски (шотландски) и ирландски произход. Състоянието се наблюдава при мъже и жени, като съвсем лек превес имат жените.
Статията е част от историята на:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РУМИ ИЛИЕВА СТИК ДЕЗОДОРАНТ МЕЙ ЧАНГ 40 мл
КОКОНА ФУУТ ГАРД СПРЕЙ ЗА КРАКА 180 мл
ХЕПИ ФУУТ ДЕО СПРЕЙ ПРИ ОСТРИ МИРИЗМИ 150 мл
УРИАЖ ДЕО РОЛ ОН ПАУЪР 3 50 мл
БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл
ФЕЛЧЕ АЗУРА ИНТИМЕН САПУН КЛАСИК 250 мл
Библиография
1. http://dmd.aspetjournals.org/content/29/4/517.full
СТАТИЯТА е свързана към
- Как да се справим с неприятната миризма на краката с домашни средства
- Чувствителност към миризми (хиперосмия)
- Кипарис, Обикновен кипарис, Средиземноморски кипарис
- Как да премахнете неприятната миризма в хладилника без препарати
- Обонятелна сетивна система
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- 7 начина, по които да премахнете миризмите от пластмасовите съдове
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Как да приготвите перфектната риба на скара
Коментари към Честота на разпространение в съвремието на синдрома на рибната миризма