Честота на разпространение в съвремието на синдрома на рибната миризма
От 2001г.
Актуален въпрос и често задаван въпрос от историците на медицината е каква е честотата на разпространение на синдрома на рибната миризма. За съжаление такъв въпрос не може да получи еднозначен отговор, тъй като това метаболитно разстройство се унаследява генетично, а дори в съвремието случаите са твърде малко, за да се борави с точни данни. По отношение на честотата на поява на синдрома на рибната миризма, изглежда, заболяването не трябва да се разглежда вече като "рядко", защото, за съжаление започва да зачестява. Към настоящия момент са събрани данни за регистрирани повече от 200 случая (разпространението в някои държави е посочено в таблицата по-долу).

Наличната до момента информация показва, че синдромът на рибната миризма до края на април 2001 година е бил открит в няколко страни, а заболяването е разпространено най-често в области, където има население с английски (шотландски) и ирландски произход. Състоянието се наблюдава при мъже и жени, като съвсем лек превес имат жените.
Статията е част от историята на:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХЛОРОФРЕШ капсули * 90 NATURE'S WAY
БИОТРЕЙД - КОМПЛЕКТ ОДОРЕКС ДЕО РОЛ ОН * 2
ВАГОТОН интимен гел 150 мл
БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 250 мл
ОДОРЕКС ДЕО СПРЕЙ ЛОСИОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ 40 мл
ДЕОФИЙТ ПУДРА ЗА КРАКА 100 г
Библиография
1. http://dmd.aspetjournals.org/content/29/4/517.full
СТАТИЯТА е свързана към
- Как да се справим с неприятната миризма на краката с домашни средства
- Чувствителност към миризми (хиперосмия)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Кипарис, Обикновен кипарис, Средиземноморски кипарис
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Подходящи подправки за морска риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Филе от риба на тиган с масло и билки
Коментари към Честота на разпространение в съвремието на синдрома на рибната миризма