Начало История на медицината Виждания на Мари Стоупс за аборта

Виждания на Мари Стоупс за аборта

От 1920г.

Виждания на Мари Стоупс за аборта - изображение

Английската авторка Мари Стоупс е написала множество произведения, касаещи контрола на раждаемостта, контрацепцията и семейното планиране. През 1921 година тя се изказва против прекратяването на бременността, ако тя е установена. В изказването си Стоупс подчертава, че нито една от клиниките, създадени от нея не са предлагали извършването на аборти. Тя гледала на методите за контрол на раждаемостта като единствен начин семействата да ограничат своята численост.

Медицинските сестри, работещи в клиниките на Стоупс трябвало да подпишат декларации, в която се закълнат да не "разпространяват информация или да не оказват никаква помощ на лицата, която може да доведе до унищожаване на детето в утробата на майката".

Когато Мари Стоупс научила, че приятелка на Авро Манхатън е направила умишлено аборт, английската авторка я обвинила в "убийството" на неродено дете.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Stopes

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиНаправления в медицинатаНовиниЛайфстайлГеографияОткритияСнимкиЛюбопитноАлтернативна медицинаСоциални грижиЛеченияОрганизацииРецептиСпортКомпании и организацииСпециалистиНормативни актовеТестовеЗдравни съветиЗаведенияКлинични пътекиОбразованиеПроизводителиБотаникаАнкети