Начало История на медицината Други холерни огнища в Иран

Други холерни огнища в Иран

От 1917г.

Други холерни огнища в Иран - изображение

Избухването на други холерни огнища в Иран по време на 20-ти век продължава и през 1917 година. По време на Първата световна война опасното инфекциозно заболяване се появява в провинциите Мазандаран и Хорасан. От 344 заболели пациенти в Мазандаран загиват 188, а в Хорасан от 311 заразени загиват 308 души.

През 1923 година холерата се появява отново в Иран, но разпространението на заболяването бива спряно, защото се взимат своевременни бяха превантивни мерки –изгражда се карантинната станция „Ghasr-е Shirin”. Поклоненията на свещените за мюсюлманите области в Ирак са забранени от Съвета за опазване на здравето. По време на тази епидемия, холерата се разпространява в областите Абадан и Хузестан, разположен в южната част на Иран. От 961 заразени, 911 души губят живота си.

Холерна епидемия се заражда в Афганистан през 1941 г. Предприети са спешни карантинни мерки от Министерството на здравеопазването, за да се предотврати по-нататъшното му разпространение към Иран.

Документът от снимката на Министерството на здравеопазването призовава да се спазват стриктно карантинните мерки, за да се предотврати разпространение на холерата в Иран.

През 1960 година започва да бушува холерно огнище в Пакистан и Афганистан. По това време институтът „Пастьор” в Иран, основан през 1921 година произвежда над 9.5 милиона противохолерни ваксини, за да се защити населението, живеещо в източните райони на Иран.
В началото на 21-ви век се наблюдава ограничена епидемия от холера в Иран през лятото на 2005 година. От 1150 заразени загиват 11 души.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://bvs.per.paho.org/texcom/colera/MHAzizi.pdf

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниИзследванияЛюбопитноАлт. медицинаНаправления в медицинатаЗдравни съветиЛеченияЛайфстайлСнимкиМикробиологияПсихологияНормативни актовеОрганизацииДиетиСпециалистиХранене при...ТестовеКлинични пътекиБотаника