Начало История на медицината Женски древноегипетски контрацептив, описан в Кахун папирус

Женски древноегипетски контрацептив, описан в Кахун папирус

От -1800г.

Женски древноегипетски контрацептив, описан в Кахун папирус - изображение

Жените, живели в Древен Египет са разчитали на разнообразни методи за контрол на раждаемостта. Женската контрацепция в Египет си служила най-често с естествени и неагресивни съставки.  

Древноегипетският папирус Кахун (известен и като Кахун папирус) е медицинският документ, от който историците имат възможност да научат повече за развитието на египетската медицина. Документът датира от около 1800 г. пр.н.е. и съдържа информация за гинекологичните заболявания, контрацепцията и бременността.

Параграф 19 от Кахун папирус описва състоянието, в което жените са готови да имат деца, а Параграф 20 и 22 касаят дезинфекцията, хигиената и контрацепцията. Сред останалата информацията в древния документ може да се открие и описание за направата на женски контрацептив, който се поставя във вагината по време на полов акт. Този прототип на женския презерватив се правел като се смесят 45 милилитра мед, мляко и крокодилски тор. Медът образувал бариера, която пречела на сперматозоидите да навлязат в матката, а крокодилският тор имал спермицидно действие.

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.pilloledistoria.it/4345/storia-antica/miele-ed-escrementi-coccodrillo-lanticoncezionale-delle-egiziane?lang=en

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияИсторияСнимкиЗдравни проблемиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаНовиниЗдравни съветиЛеченияБотаникаТестовеРецептиВидеоКомпании и организацииНаправления в медицинатаСпортЛичностиОткрития