Начало История на медицината Инхалатор „The Duke Inhaler”, разработен от д-р Стивън

Инхалатор „The Duke Inhaler”, разработен от д-р Стивън

От 1950г.

Инхалатор „The Duke Inhaler”, разработен от д-р Стивън - изображение

Инхалаторът "The Duke Inhaler" е изобретен от д-р Б. Роланд Стивън в началото на 1950-те години. Медицинското пособие започнало да се произвежда от компания "Ayerst Laboratories". Инхалаторът бил предназначен да се използва единствено с лекарството трихлоретилен ("Trilene"), което също се произвеждало от компанията. Това лекарство осигурява лека степен на упояване, ефектът му отшумявал бързо. По тази причина триленът се препоръчвал само за аналгезия (обезболяване), а не за анестезия. Това прави инхалатора и медикамента удачен избор, що се касае за обезболяване на амбулаторни пациенти или за облекчаване на родилните болки на жените.

Инхалаторът се придържал от пациента, който лесно можел да борави със свободния си палец, настройвайки интензивността на анестетика с бутончето за контрол. Апаратът бил достатъчно опростен и малък, за да се ползва и от деца. Устройството било оборудвано с кожена гривна, така че пациентът да не може да го изпусне на пода, без да иска.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/103/duke-inhaler

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеЛеченияНаправления в медицинатаОткритияГеографияАлт. медицинаНовиниЗдравни съветиХранене при...ОрганизацииКлинични пътекиПроизводителиБотаникаЛайфстайлРецептиТестовеВидеоСпортКомпании и организацииЛичности