Начало История на медицината История на бионичното зрително протезиране

История на бионичното зрително протезиране

История на бионичното зрително протезиране - изображение

Учените считат, че около 285 милиона души в световен мащаб страдат от определено заболяване на зрителната система. Медицинската история, безспорно, не от вчера, търси щадящи методи на терапия. За целта, към днешна дата, тази наука има възможността да се обърне към високотехнологичните иновации. Възможно е съвременната панацея в третирането на слепотата да се окажат протезите от типа бионично око. Този вид протезиране на ретината функционира, свързвайки светлинните сигнали, които попадат в окото чрез зрителния нерв, комуникиращ посредством изображенията с мозъка. Именно така разбираме какво точно виждаме.

И за да ви демонстрираме, че медицината и науката напредват ръка за ръка, ще ви разкажем в серия от статии историята на бионичното око.

5.0, 1 глас

СЪДЪРЖАНИЕ

Първи опит за зрително протезиране от 1755 г.

История на бионичното зрително протезиране

От 1755г.

Ще ви върнем малко назад във времето. По точно - през 1755 г., когато френският лекар и учен Шарл Лероа провежда любопитен и знаков за разработването на бионичното око експеримент. Медикът провежда кондензираното в Лайденова стъкленица (тя е праотец на съвременните кондензатори) статично електричес...

Прочети повече ›

БИБЛИОГРАФИЯ

Снимка: www.twitter.com

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛичностиИсторияНовиниЛюбопитноЛайфстайл