Начало История на медицината Лечение на акне с урина през 17 век

Лечение на акне с урина през 17 век

От 1601г.

Лечение на акне с урина през 17 век - изображение

Урината е била използвана в миналото като надеждно средство за ежедневно почистване и лечение на акне още от началото на 17 век. Енциклопедия на народната медицина ("Encyclopedia of Folk Medicine") съобщава, че "обтриването на бебешкото лице с току що "намокрена" с пелена се е практикувало в планините на Шотландия, за да се предотврати развитието на акне при детето след навършване на определена възраст и за придобиване на по-добър тен".

Статия, касаеща естествените лечебни средства, използвани от първите заселници в Канзас, авторката Ейми Латроп цитира седемдесет годишна жена, която твърди: "Никое от момичетата в семейството ми не е имало акне. Всички жени в моя род са имали фини, чисти и гладки кожи до дълбоката им старост. Майка ми имаше розова кожа като на бебе, тя се обтриваше от време на време с урина, за да поддържа добрия й вид в по-късните й години".

За съвременния читател и историците е любопитно да се прочете превода на "Folk Remedies That Work". Книгата с полезни съвети, ползвани от много поколения американци препоръчва: "първата урина за деня да се напои на бяла кърпа и с потупващи движения да се нанесе в зоните, поразени от акне. Или, ако има бебе, използвайте негова мокра пелена. Урината има полезните качества, гарантиращи  полезен ефект. Бъдете последователни. Правете процедурата ежедневно. Ако не сте твърде отвратен, правете я повече от веднъж на ден."

Статията е част от историята на:

5.0, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.theawl.com/2012/09/acne-cures-through-the-ages

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛюбопитноСнимкиЛеченияЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаНовиниФизиологияХранене при...ИзследванияКлинични пътекиБотаникаПсихологияСпециалистиИнтервютаСоциални грижиОрганизацииСпортНормативни актовеТестовеМикробиологияВидеоЗдравни проблемиРецептиНаправления в медицинатаКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография