Начало История на медицината Подвидове на синдрома на рибната миризма

Подвидове на синдрома на рибната миризма

От 1999г.

Подвидове на синдрома на рибната миризма - изображение

С констатирането на все повече случаи на синдрома на рибната миризма става ясно, че има няколко различни подвида на това заболяване. Това налага необходимостта да се разработи по-адекватна система за класифициране. По принцип се оказва, че има два основни подтипа на синдрома на рибната миризма (триметиламинурия).

Първият касае случаи, които са свързани с дисфункцията на нормалната ензимна активност. Дължат се на генетични, хормонални, или инхибиторнно-химически въздействия. Вторият, касае тези форми, които са предизвикани от субстратно претоварване на ензимната активност. Констатира се излишък на хранителни прекурсори на триметиламин и множество промени в чревната микрофлора в резултат на засиленото освобождаване на триметиламин. През 1999 година Мичъл открил, че субстрати, които лесно се обработват от един индивид може да предизвикат субстратно претоварване у други, които имат понижени ензимни функции.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://dmd.aspetjournals.org/content/29/4/517.full

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаОрганизацииКлинични пътекиНовиниСпортЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛеченияДиетиПсихологияНормативни актовеИнтервютаСоциални грижиХранене при...СпециалистиЗаведенияБотаникаАнкетиМедицински изследвания