Начало История на медицината Поява на корамина на фармацевтичния пазар

Поява на корамина на фармацевтичния пазар

От 1930г.

Поява на корамина на фармацевтичния пазар - изображение

Никетамидът, с наименование по номенклатурата IUPAC - N,N-диетил-l-3-пиридинекарбоксимид е описан за пръв път през 1922 г. Съединението се произвежда от швейцарската фармацевтична компания "Ciba" и се продава под търговското наименование "Coramine".

Медикаментът стимулира кръвоносната и дихателната система. Най-често се използва с за противодействие на свръхдоза. През 1930 година д-р Пол Ууд (1894-1963) провежда изследвания с този и други стимуланти на централната нервна система, изучавайки употребата и приложението им по време на реанимация. Медикът е заинтересован от свойството на медикамента да съкращава продължителността на действие на анестезията. По-късното развитие и новъведенията в областта на техниките за обдишване водят до появата на по-безопасни и ефективни средства за тези цели.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/653/nikethamide

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОткритияСнимкиИсторияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноХранене при...ФизиологияЛайфстайлЛеченияИзследванияАлт. медицинаСпортОрганизацииБотаникаВидеоНормативни актовеКлинични пътекиСпециалистиРецептиТестовеНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиГеография