Начало История на медицината Поява на първия кръст на "Байер" през 1933 година

Поява на първия кръст на "Байер" през 1933 година

От 02.1933г.

Поява на първия кръст на "Байер" през 1933 година - изображение

След включването на 2200-та електрически крушки, служителите, работещи в германската фармацевтична компания "Байер" са имали възможността да се насладят на технологичния триумф. Поводът за тържественото събитие бил основателен: на 20 февруари 1933 г. бил представен емблематичният първи кръст на "Байер", който заместил първоначалната корпоративна емблема на компанията. Новото лого било с диаметър от 72 метра, което го правело "най-голямата осветена реклама в света", както е обявил вестникът "Bergische Post".

На тържествената церемония по откриването Карл Дюзберг, който е бил председател на управителния съвет на "Байер" по това време е казал, че: "Също както Южният кръст (съзвездието) служи за навигационна помощ на моряците, така и Кръстът на Запада ще осветява сърцето на германската индустрия, като символ на нашата увереност".

За съжаление този символ е осветявал пътя на моряците само за шест години. В деня преди избухването на Втората световна война, той бил изключен, тъй като електрическото захранване било спряно. Двадесет години по-късно се появил и вторият кръст на "Байер".

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.bayer.com/en/The-Bayer-Cross.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияПроизводителиГеографияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпортВидеоТестовеРецептиАлт. медицинаНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиОткрития