Начало История на медицината Поява на спринцовките за анестезия

Поява на спринцовките за анестезия

От 1906г.

Поява на спринцовките за анестезия - изображение

Главната цел на регионалната анестезия е да обезболи определена област или по-голяма площ от тялото. Подкожни инжекционни манипулации с местна упойка са описани за пръв път от австрийският офталмолог д-р Карл Колер през 1884 година. За съжаление дефектът от употребата на спринцовките все още е незадоволителна през 19-ти век.

Спринцовките "The Rekordspritze" (известни и като спринцовки "Record") са въведени като медицински консуматив от немската компания "Dewitt & Herzс" през 1906 година. Това е една от първите спринцовки, изработена от стъкло и метал, която се радва на високо ниво на качество и надеждност. Благодарение на тях течните лекарства не протичат под буталото, а медицинският консуматив не се задръства, индикаторите за обем на течностите са точни и не се изтриват след стерилизация. В момент, когато асептиката набира скорост, предимствата на дизайна на тези спринцовки увеличава популярността им сред стоматолозите и лекарите в Европа и Съединените щати.

Снимката по-долу показва как са изглеждали тези спринцовки.


Спринцовката постепенно започнала да се превръща в незаменим консуматив за мускулни и венозни инжекции, вземане на кръв от вените на пациентите, както и при манипулациите, изискващи местно и регионално анестезиране.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/613/record-syringe

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимкиНаправления в медицинатаЛеченияСпециалистиНовиниЛюбопитноОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиЛайфстайлРецептиВидеоАлт. медицинаТестовеСпортКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография