Начало История на медицината Причини за премахване на забраната за употреба на презервативи

Причини за премахване на забраната за употреба на презервативи

От 1500г.

Причини за премахване на забраната за употреба на презервативи - изображение

За методите за контрацепция през Средните векове се знае съвсем малко, документираната информация е още по-малко и най-често е свързана с разпространението на християнството. Църквата обявява използването на всички методи на контрацепция за греховни, а абортите се отъждествяват с убийство. Фактът, че много жени в Европа са доведени до изтощение от големия брой раждания, а мъжете не са в състояние да изхранят потомството не вълнуват църквата. Ето защо за действието на контрацепцията оцелява само откъслечна информация за съществуването на специални магии или необичайни пози, които се препоръчва да се заемат по време на секс. Двата метода се считат за надеждни.

През Средновековието в Азия продължават да използват презервативи, изработени предимно от кожа, черва или животински рога. В ръкописите от средновековните мюсюлмански и европейски автори се откриват препратки към други методи за контрацепция при мъжете, сред които са потапянето члена в разтвор със смола или лук.

Ситуацията се променя в края на XV век. След връщането си от Новия свят много от моряците допринасят за разпространението на сифилиса в Европа. До 1500 година епидемията се разпространява в почти целия континент, отнемайки живата на повече от 5 милиона души. Смъртта на толкова много хора е силен аргумент в подкрепа на премахването на забраната за използването на презервативи.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://museum.impharma.ru/text/429

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаОткритияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлГеографияНовиниСпортХранене при...АнкетиПсихологияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛеченияЗдравни проблемиБотаникаФизиологияСоциални грижиПроизводителиРецептиКомпании и организацииЛичности