Начало История на медицината Продукти за новородени, произвеждани от английската компания "Allen and Hanburys" от началото на 20-ти век

Продукти за новородени, произвеждани от английската компания "Allen and Hanburys" от началото на 20-ти век

От 1904г.

Продукти за новородени, произвеждани от английската компания "Allen and Hanburys" от началото на 20-ти век - изображение

През първите години на 20-ти век британската организация "Allen and Hanburys", която е своеобразен предшественик на фармацевтичния гигант "ГлаксоСмитКлайн" (GlaxoSmithKline (GSK), си спечелила изключително голяма слава на Острова с пускането на производствената си линия с продукти за новородени.

Безспорно най-голям интерес обаче предизвикали адаптираните млека на бранда, които били произвеждани в едно от двете му основни по онова време предприятия – това в Уеър, Хартфордшър (основано през 1892г.)

Компанията предлагала на потребителите си три вида храни за новородени: "Allenburys 1" и "Allenburys 2" – предназначени за бебета до тримесечна и до шестмесечна възраст, и "Allenburys 3" – за мъници над шест месеца. Както може би предполагате сами, първата версия по своя състав била максимално близка до майчината кърма. Разбира се, редовният прием на въпросния продукт, както настоявали производителите в рекламните си кампании, задоволявала максимално хранителните нужди на мъниците в първите им дни на бял свят. Третият вариант бил подходящ при осъществяване на плавното преминаване на детето от течна към твърда храна.

Любопитното е, че и трита вида били обогатени с витамин D, с цел допълнително укрепване на костната система на хлапетата. Може би се досещате, че в началото на 20-ти век приемът на витамини съвсем не била разпространена практика. В този ред на мисли, "Allen and Hanburys" безспорно се отличила като новатор в областта си.

Нещо повече, чрез рекламите на бебешките си хранителни продукти, изобразяващи щастливи мами, хранещи сладки бебета, управителите на компанията искали да накарат жените да се чувстват спокойни, независимо от факта, че наследниците им не получават кърма (по една или друга причина).

В портфолиото с продукти за бебоците можели да се открият още кремове, сапуни и пудри с щадяща нежната детска кожа формула, както и специални шишета за хранене.

Снимки: Nain, Mam and me

Статията е част от историята на:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

https://nainmamme.wordpress.com/

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноХранене при...Здравни съветиПсихологияФизиологияСнимкиСъставкиЗаболявания (МКБ)СпортЛеченияИзследванияЛайфстайлБотаника