Начало История на медицината Произход на Виаграта

Произход на Виаграта

От 27.03.1998г.

Произход на Виаграта - изображение

Силденафил цитрат е химично съединение, синтезирано за пръв път от група фармацевтични химици, работещи за отдела на английската компания „Пфайзер”, разположен в Сандуич, Кент. Първоначално е бил изследван и предназначен за лечение на хипертония (високо кръвно налягане) и ангина пекторис (симптом на исхемичната болест на сърцето) Компанията провежда първите клинични тестове на медикамента си на територията на болница „Мористън” в Суонзи.

Първата фаза от клиничните тестове, ръководена от Иън Остерлох констатира, че лекарството има малък ефект върху ангината, но предизвиква ерекция. Затова „Пфайзер” („Pfizer”) решава да разпространява медикамента си срещу еректилна дисфункция, а не срещу стенокардия. Виаграта е патентована през 1996 година. Лекарството си извоюва и одобрението на Американската администрация по храните и лекарствата (съкратено „FDA”) на 27 март 1998 г.

Виаграта се превръща в уникален метод (до този момент) в областта на пероралното лечение на еректилна дисфункция в Съединените щати. Една година след своето одобрение, медикаментът навлиза на фармацевтичния пазар в САЩ.
Английските печатни и електронни медии пишат за Питър Дън и Албърт Ууд - изобретателите на лекарството, обаче единствено Андрю Бел, Дейвид Браун, и Николас Терет са притежатели на патента на медикамента.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Sildenafil

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОткритияКомпании и организацииЛюбопитноЛайфстайлСнимкиПроизводителиНовиниАптекиНормативни актовеЗдравни съветиХранене при...Здравни проблемиЕ-тата в хранитеЛеченияБотаникаАнкетиОрганизацииРецептиСоциални грижиКлинични пътекиСпециалистиНаправления в медицинатаГеографияТестовеЛичности