Начало История на медицината Развитие на Ели Лили от 1980 до 1090 година

Развитие на Ели Лили от 1980 до 1090 година

От 1980г.

Развитие на Ели Лили от 1980 до 1090 година - изображение

Най-значителен напредък в подразделението на фармацевтичната компания Ели Лили, наречена "Diabetes Care" от 1920 до 1982 е въвеждането на пазара на медикамента "Humulin". Това е инсулин, идентичен с този, който се произвежда в организма. Humulin е първият в света продукт синтезиран с помощта на технология с участие на рекомбинантна ДНК.

По-късно Ели Лили прилага тази нова технология и за въвеждането на "Humatrope". Това е нова терапия, лекуваща дефицита на растежен хормон при децата.

Лили стартира продажбата на "Prozac". Това лекарство бележи началото на нов клас медикаменти, борещи се с проявите на клинична депресия.

Компанията въвежда поток от иновативни нови продукти като "Gemzar" - лекарство за лечение на рак на белия дроб и панкреаса. "ReoPro" - сърдечносъдово лекарство, което предотвратява образуването на тромби след някои процедури на сърцето, каквато е например ангиопластиката е сред новоналожените медикаменти на Ели Лили.

"Zyprexa" се превръща в един от най-продаваните антипсихотици в света, показващ добър успех при лечението на шизофрения; "Humalog", който е нов бързо действащ инсулинов продукт, който предлага по-голямо удобство на дозиране за подобряване на контрола на кръвната захар; "Evista" е  нов продукт, които се използва за профилактика и лечение на остеопороза след менопауза. През 1999 г. "Takeda Chemical Industries" и "Lilly" успешно пускат на пазара "Actos" орално антидиабетно средство.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.lilly.com/about/heritage/Pages/heritage.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияОткритияКомпании и организацииПроизводителиНовиниЛайфстайлСнимкиНаправления в медицинатаЛюбопитноАптекиНормативни актовеСпортЛичностиСоциални грижиЗдравни съветиАнкетиОрганизацииЛеченияРецептиКлинични пътекиСпециалистиАлтернативна медицинаТестовеБотаника