Начало История на медицината Развитие на историята на тампоните в САЩ до 1979 година

Развитие на историята на тампоните в САЩ до 1979 година

От 1979г.

Развитие на историята на тампоните в САЩ до 1979 година  - изображение

Менструалните тампони са били пуснати на пазара в цяла Западна Европа още в края на 1930-те години. В Съединените щати историята на тампоните започва развитието си няколко десетилетия по-късно.

През 1974 година тампоните с марка "o.b". били внесени за пръв път в Съединените щати и започнали да се продават тестово в различни региони на страната. През същата година компанията "Procter & Gamble Manufacturing Company" започнала да провежда маркетингови тестове на своя собствена марка, известна като "Rely tampon".

Тампоните започнали да се приемат изключително добре в Съединените щати. До края на 1979 г. "Rely tampons" били пуснати в продажба на национално ниво. Били продадени над половин милиард опаковки. За съжаление, две години по-рано сред компаниите, произвеждащи тампони започнали да се появяват резултатите от първите проучвания, изследващи връзката между употребата на тампоните и опасното заболяване синдром на токсичния шок. Въпреки това, производителите не изискали провеждането на последващи изследвания през следващите пет години. За този период сред медицинската общественост започнал да се дискутира фактът, че производителите на тампони са били наясно с връзката между ненужно високия попивателен капацитет на консумативите за интимна хигиена по време на менструация и зачестилите случаи на синдром на токсичния шок.

Този факт подновил дебатите с производителите на тампони относно надеждността на медицинските пособия, които произвеждат, тъй като те носели отговорност за небрежността си пред милионите пострадали жени.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://dash.harvard.edu/bitstream/handle/1/8852185/Kohen.pdf?sequence=1

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЗдравни съветиЛюбопитноПроизводителиЛайфстайлСнимкиНовиниСпортСоциални грижиХранене при...Алт. медицинаФизиологияПсихологияБотаникаТестовеЛеченияАнкетиНормативни актове