Начало История на медицината Развитие на фармацевтичната професия в САЩ до края на 1960 година

Развитие на фармацевтичната професия в САЩ до края на 1960 година

От 1960г.

Развитие на фармацевтичната професия в САЩ до края на 1960 година - изображение

В продължение на векове фармацията е обслужвала основните ценности и интереси на обществото. През първата половина на ХХ век историята на американската фармация постепенно започнала да губи три от четирите си професионални функции, характеризиращи професията на фармацевтите, упражнявана в продължение на почти хиляда години - разпределянето, съхранението и съставянето на лекарствените продукти.

В средата на века фармацевтите започват да концентрират усилията си най-вече върху последната си професионална функция – снабдяването с лекарствени продукти и управление на количеството на лекарствата.

В средата на 1960-те години американските фармацевти започнали да съсредоточават вниманието си върху професионалното осигуряване на безопасни, ефективни и рентабилни терапевтични резултати за своите пациенти. За съжаление към края на 1960-те години, професията започнала да търпи остри критики, че е станала твърде комерсиализирана.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

"The proffesion of pharmacy and pharmaceutical care" - Robert A. Buerki, R.Ph., Ph.D., Louis D. Vottero, R.Ph., M.S.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаСнимкиИсторияЛайфстайлЛичностиОткритияОрганизацииЛюбопитноНовиниСпортСоциални грижиПроизводителиАлт. медицинаРецептиТестовеВидеоКомпании и организацииСпециалистиАптекиНормативни актовеБотаника