Начало История на медицината Развитие на "Такеда" на американския фармацевтичен пазар от 2005г.

Развитие на "Такеда" на американския фармацевтичен пазар от 2005г.

От 2005г.

Развитие на "Такеда" на американския фармацевтичен пазар от 2005г.  - изображение

В първите няколко години от 21-ви век японската компания "Такеда" ("Такеда") продължила да се разраства с пълна сила – най-вече на американския фармацевтичен пазар.

През 2005-та брандът присвоил калифорнийската организация "Syrrx", базирана в Сан Диего, която към днешна дата оперира под наименованието "Takeda California, Inc". Този ход на "Такеда" съвсем не бил случаен, защото през споменатата година "Syrrx" притежавала най-добрите технологии за извършване на рентгенова кристалография в света. По този начин японският бранд, на практика, вече можел да се похвали със свой център за разработка на нови медикаменти извън Япония (при това – в една от най-развитите държави в глобален план), с което затвърдил своята категорична експанзия и като цяло в световната лекарствена индустрия.

През разглежданата две хиляди и пета година "Такеда" пуснала на американския пазар и един от добре известните си продукти – рамелтеон, лекарство, което се използва за справяне с безсъние.

Всъщност, още през 1992-ра компанията инициирала план за проучване на алтернативни стратегии в третирането на така изтощаващото организма състояние. В този ред на хронологически събития, японски научен екип фокусирал усиля в създаването на антагонист на мелатониновите рецептори, с което вещество да се постигне ефект до естествения процес на заспиване. Продуктът бил разработен през 1996г. под наименованието TAK-375. Естествено, веднага след това рамелтеонът бил подложен на множество тестове, които трябвало да проверят най-вече неговата безопасност. В крайна сметка, в САЩ препаратът бил станал достъпен за употреба (след като преди това бил одобрен) през септември 2005-та, с търговското наименование "Rozerem".

През 2008г. Такеда приключила своето 30-годишно сътрудничество с американската "Abbott Laboratories" и по-голямата част от тяхната съвместна фирма (TAP) се обединила с японската организация. Управителите на "Abbott" не останали с празни ръце, а успели да се сдобият с правата за продажба на едно от известните лекарства на "Takeda" в САЩ – "Lupron" (използван срещу рак на простата).

През април същата година обаче най-голямата компания в Страната на изгряващото слънце присвоила американската компания "Millennium Pharmaceuticals of Cambridge" (днес оперираща като независимо дружество под наименованието "Millennium: The Takeda Oncology Company"), специализирана в разработката на медикаменти срещу рак, с което в портфолиото на "Такеда" били включени важни продукти за лечение на редица онкологични заболявания.  

Ето така компанията сериозно затвърдила позициите си в Страната на неограничените възможности.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.takeda.com/company/history/2000.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЗдравни съветиНовиниБотаникаЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлПатологияФизиологияАнкетиЛеченияИзследванияНормативни актовеКлинични пътекиПсихологияХранене при...СнимкиСпорт