Начало История на медицината Развитие на "Тева" до 2014 година

Развитие на "Тева" до 2014 година

От 2010г.

Развитие на "Тева" до 2014 година - изображение

От 2010 година нататък управителите на израелската компания "Тева" ("Teva") съсредоточили усилията си в разширяване на бизнес влиянието на организацията в страните от Латинска Америка и Далечния Изток, както и в активно разнообразяване на продуктовото си портфолио.

През 2011-та било осъществено придобиването на "Corporacion Infarmasa" – фармацевтична компания, базирана в Перу и специализирана в производството на генерични лекарства, най-вече на кортикостероиди, антихистамини, аналгетици и антибиотици. През въпросната година третият най-голям производител на генерици в Япония със силно присъствие на японския лекарствен пазар – "Taiyo", също бил придобит от "Тева".

През месец май, отново 2011г., в резултат на експанзивната политика, в "редиците" на израелския гигант попаднала и американската биотехнологична организация "Cephalon", заедно с многобройните й дъщерни дружества по света. С този ход "Teva" си отворила добри възможности за разработването за различни лекарства за третиране на определени онкологични и респираторни заболявания.

През 2012-та компанията започнала да търгува свои акции на Ню Йоркската фондова борса. Това била годината, когато "Тева" навлязла и на фармацевтичния пазар в Южна Корея, осъществявайки търговски съюз с южнокорейския бранд "Handok".

През 2014-та, чрез придобиването на американските фирми "NuPathe Inc" и "Labrys Biologics Inc.", "Тева" разширила асортиментовата си листа с предлагане на медикаменти за третиране на нарушения на централната нервна система.

В заключение можем да обобщим, че от създаването си до наши дни организацията се развивала с бързи темпове, без да се отклонява от голямата си цел – да наложи лидерските си позиции на глобалния фармацевтичен пазар.

Статията е част от историята на:

4.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.tevapharm.com/about/history/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниСтатистически проучвания