Начало История на медицината Ранен живот и образование на Едуард Бах

Ранен живот и образование на Едуард Бах

От 1886г. до 1912г.

Ранен живот и образование на Едуард Бах - изображение

Едуард Бах е роден през 1886 г. в Моузли, Уелс, близо до Бирмингам. Малкият Едуард е решително момче, което се вглъбява във всичко, което му е интересно. Той обича природата и изпитва състрадание към всеки, болен или страдащ човек. Дори като момче мечтае да намери прост медицински метод, който ще лекува всички заболявания, както и лечебната сила, която струи от ръцете му.

Едуард напуска училище на 16-годишна възраст и започва да работи в семейната месингова леярна. Въпреки че той е решен да следва мечтите си, се притеснява да помоли баща си за необходимите му пари и подкрепа, за да учи медицина. През трите години, в които се труди в семейната фабрика, той изучава мъжете, с които работи и забелязва трудностите и заболяванията с които се сблъскват и колко малко помощ получават от лекарите през тази епоха. Това само засилва решителността му да изучи всички начини за лечение и се обръща към баща си, който с готовност му предоставя необходимата помощ, за да започне да следва медицина.

На 20 г. той влиза в университета в Бирмингам, а след това в болницата Юнивърсити колидж в Лондон, където завършва обучението си. Той добива диплома по медицина през 1912 г.

Дори като студент по медицина Едуард Бах прекарва много малко време с книгите си, тъй като според него истинското изследване на заболяванията се състои в наблюдаването и внимателното изучаване на пациента и симптомите му. Той стига до заключението, че едно и също лечение не винаги помага при едно и също заболяване, третирано при различни хора. Едуард забелязва, че пациентите, които споделят общи черти на характера, често откликват по един и същи начин на дадено лечение, докато хората с различен темперамент се нуждаят от различен подход. Практическите опити и наблюденията са единствения истински начин за учене, който той приема, и той отхвърля теории, които не може да докаже. 

по статията работи: Величка Мартинова

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

източник: https://www.crystalherbs.com/bach/dr-bach.asp

снимка: desarrolloindividual.com

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

История