Начало История на медицината Синхронизатор на мозъчните вълни за подобряване на анестезията

Синхронизатор на мозъчните вълни за подобряване на анестезията

От 1959г.

Синхронизатор на мозъчните вълни за подобряване на анестезията - изображение

Американският лекар д-р Уилям Крогер (1906-1995) посвещава кариерата си на акушерството и психологията. През целия си живот медикът проявява интерес към хипнозата. Той е сред основателите на няколко организации по хипноза и други области на алтернативната медицина.

По време на Втората световна война той отбелязва, че пулсиращите светлини на радарните екрани наподобяват досущ на честотите на мозъчните вълни и могат да доведат някои хора до състояние на транс. По-късно д-р Крогер и изобретателят Самюел Шнайдер разработват и усъвършенстват апарат, които може да индуцира хипноза сред пациентите, която е приложима за медицински цели. През 1959 година те започват да наричат устройството си синхронизатор на мозъчните вълни. Апаратът започва да се произвежда от компанията "Schneider Instruments Co.".

Медицинският уред използва светлина, чиято честотата отговаря на алфа, бета или делта мозъчни вълни. През 1960 година, устройството започва да се използва както за осигуряване на аналгезия (обезболяване) на жените по време на раждане, така и като помощно средство за обща анестезия в хирургията. Уредът може да предизвиква епилептични припадъци. Това го прави подходящ при диагностицирането на опасното заболяване. Днес, хипнозата се е превърнала в една от техниките за контрол на болката.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.woodlibrarymuseum.org/museum/item/743/brainwave-synchronizer

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияОткритияГеографияСнимкиНовиниЛайфстайлПроизводителиНаправления в медицинатаАлт. медицинаЛичностиЛюбопитноЗдравни съветиРецептиНормативни актовеЛеченияВидеоТестовеКомпании и организацииСпортЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиОбразованиеОрганизацииСоциални грижиБотаника