Начало История на медицината Сливане през 2010 година, чрез което „Pfizer Inc” купува „King Pharmaceuticals Inc.”

Сливане през 2010 година, чрез което „Pfizer Inc” купува „King Pharmaceuticals Inc.”

От 2010г.

Сливане през 2010 година, чрез което „Pfizer Inc” купува „King Pharmaceuticals Inc.” - изображение

На 12 октомври, 2010 година фармацевтичната компания „Pfizer Inc” и „King Pharmaceuticals Inc.” подписват споразумение за сливане на стойност от 3,6 милиарда долара. Така портфолиото с лекарства за намаляване на болката на „Кинг”, продуктът на „Meridian” за самостоятелно инжектиране от пациентите, както и препаратите за здравни грижи при животните се прибавят към производствените линии на „Pfizer”.

Това е една от най-скъпите придобивки, с които Пфайзер се снабдява, след като преди време се слива с компания „Wyeth”. В договорното споразумение пише, че при провал на сделката „Кинг” следва да изплати на Пфайзер впечатляваща компенсация. Компаниите очакват да приключат сделката най-късно до март 2011 г.

Както стана ясно по-горе „Pfizer” иззема портфолиото с медикаменти за контрол над болката на компания „Кинг”, автоинжекторът за спешен прием на „Meridian” и лекарствата за поддържане на доброто здраве на животните. Те напълно допълват портфолиото на „Pfizer's Primary Care”. Продуктите за добро животинско здраве помагат на концерна да попълни с медикаменти ниша със стратегическо значение за дружеството.

Обещаващи допълнения за портфолиото на "Pfizer" са, например, медикаментът за третиране на болки „Avinza” (съдържа морфинов сулфат), „Flector Patch” (диклофенак еполамин) за лечение на остри болки от навяхвания и натъртвания и медикаментът  „Embeda” (първото одобрено опиоидно болкоуспокояващо лекарство), предназначен да се бори с наркотичната абстиненция. Те са купени от „Кинг”, когато компанията придобива „Alpharma Inc.” през 2008 г.

Чрез сливането, „Pfizer” наследява партньорствата и контактите с производители на лекарства, предназначени за борба с болката (като „Acura Pharmaceuticals Inc” и „Pain Therapeutics Inc.”), купени от „King Pharmaceuticals Inc.”, а тази стъпка носи допълнителни приходи за емблематичния производител на лекарството „Виагра”.

По статията работи: Виктория Милова

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

https://dealbook.nytimes.com/2010/10/12/pfizer-to-buy-king-pharmaceuticals-for-3-6-billion/

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСнимки