Начало История на медицината Съвременен вид на кръста на "Байер"

Съвременен вид на кръста на "Байер"

От 2009г.

Съвременен вид на кръста на "Байер" - изображение

В края на 2009 г. година немската фармацевтична компания "Байер" е заменила всички (1,710 ) електрически крушки, част от корпоративното си лого – кръст с надпис "Байер" с иновативни диоди, излъчващи LED светлина. Този акт на компанията е генерирал огромна енергийна икономия, а идеята е част от множеството други инициативи за опазване на околната среда "Bayer Climate Program". Светодиодите били устойчиви на атмосферните влияния и не замърсявали атмосферата. "Гнездата" на крушките с форма на щик, изработвани от благороден метал, осигурявали стабилност на светлините, тъй като специфичната им конструкция не се влияела от поривите на вятъра.

Днес кръстът на "Байер" все още е сред основните забележителности, "осветяващи" хоризонта на Леверкузен през нощта. Компанията прави изключение само в определен период през пролетта и есента, когато светлините биват изключени между 10 вечерта и 4 часа сутринта. Причината за това е проста: тако се позволява на мигриращите птици да достигнат необезпокоявани и недезориентирани до своето местообитание, преминавайки край Леверкузен.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.bayer.com/en/The-Bayer-Cross.aspx

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияПроизводителиГеографияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноХранене при...СпортСоциални грижиТестовеНормативни актовеДиетиЛеченияАлт. медицинаВидеоРецептиНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиОткрития