Начало История на медицината Съвременни холерни огнища

Съвременни холерни огнища

От 1960г.

Съвременни холерни огнища - изображение

Въпреки създаването на антихолерната ваксина от руско-еврейския медик Владимир Ааронович Хавкин и стриктното спазване на превантивните мерки, съвременни холерни огнища все още съществуват. На този етап медицинската наука не се е справила с опасното инфекциозно заболяване, върлувало в света по време на седемте мащабни пандемии, погубили много хора.
Локални холерни огнища в определени области не са спирали да "тлеят" от 1960 година до сега. В определени участъци, част от африканския континент всяка година опасното инфекциозно заболяване става причина за смъртта на хиляди хора. Холерните епидемии периодично се обострят в Доминиканската република, Хаити, Куба, Южна Америка. Понякога се наблюдава внос на болестта в САЩ, Канада, Русия и Западна Европа.

Световната здравна организация разработва разнообразни мерки с насоки за защита на регионите, които са в неравностойно положение и биват застрашени от инфектиране с холера. Когато първите симптоми на заболяването се появят на 80% от случаите се препоръчва да се приема голямо количество вода и солен разтвор, който се получава по следния начин: към 1 литър чиста вода трябва да добавят 6 супени лъжици захар и половин чаена лъжичка сол. В 20% от случаите, се препоръчва на пациентите да се свържат с лекар, за да може рехидратацията да се извърши в неговото присъствие. В този случай, лечението с антибиотици не е задължителна.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://museum.impharma.ru/text/507

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНаправления в медицинатаЛеченияНовиниИзследванияЛюбопитноНормативни актовеАлт. медицинаЗдравни съветиКлинични пътекиБотаникаОрганизацииСнимкиМикробиологияЛайфстайлПсихологияДиетиХранене при...СпециалистиТестовеСоциални грижиИнтервютаЗаведенияАнкети