Начало История на медицината Употреба на нони в Древна Индия

Употреба на нони в Древна Индия

От -3000г.

Употреба на нони в Древна Индия - изображение

Историята на медицинската употреба на нони е богата и разнообразна. Нони е тропически плод, който е използван за медицински цели в продължение на 3000 години. За растението, наричано още индийска черница се счита, че произхожда от Югоизточна Азия или френските полинезийски острови.

Нони за първи път е открито и използвано от хората, много преди да се появят писмени сведения за медицинската история на Югоизточна Азия и субконтинента, когато древните индийски медици започнали да изследват природата, за да открият растения, използваеми не само за храна, но за лечението на болести и поддържане на добро здраве. Те разработили медицинска система за употребата на различни растения и природни лечения, която да повлияе положително на тяхното здраве. Тази система е наречена Аюрведа и от санскрит буквално се превежда като "науката за живота" Тази система, която включва и употребата на тропическото растение за лечебни цели се практикува от индийските лечители и до днес.

Нони е смятано за свещено растение в Аюрведа. Името му е споменавано в древните текстове като „Ashyuka”. Преведена от санскрит думата означава "дълголетие." За нони било считано, че е притежава свойства, стабилизиращи организма, осигурявайки му отлично здраве. Когато смелите изследователи на субконтинента напуснали старото си местообитание, те взели със себе си растението. Тяхното желание било да го превърнат в основен елемент, важен за облагородяването на новозаселените от тях райски острови.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.nonijuiceindia.com/noni/Noni-Juice-Information/Noni-Juice-History.html

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛичностиГеографияНаправления в медицинатаЛюбопитноКомпании и организацииЛайфстайлОткритияЗаведенияНовиниНормативни актовеСпециалистиЗдравни съветиЛеченияАлт. медицинаСнимкиХрани и ястияБотаникаПсихологияСоциални грижиИнтервютаОрганизацииКлинични пътекиДиетиСпортАнкетиРецептиВидеоТестовеОбразованиеПроизводители