Начало История на медицината Устав на медико-хирургическата академия в Русия от 1808 година,касаещ фармацевтичното образование

Устав на медико-хирургическата академия в Русия от 1808 година,касаещ фармацевтичното образование

От 28.1808г.

Устав на медико-хирургическата академия в Русия от 1808 година,касаещ фармацевтичното образование - изображение

На 28 юли 1808 година в Русия е въведен устав на Медико-хирургическата академия, който описва детайлно работата по "образованието на младите хора във всички дисциплини на медицинската наука". Документът се състои от три части: медицинска, ветеринарна и фармацевтична.

Параграфите от устава, свързани с фармацията описват, че: "Фармацевтичното образование в Русия е достигнало до желаното съвършенството, когато студентите са обучени в съгласие с правилата и познанието на всички науки, преподавани в курса на обучение по специалността. Сред тях са: математика и физика, минералогия, ботаника, зоология, химия, фармакология, изкуството за приготвяне на лекарствата, предписани от специалистите.

За да се преподава качествено образованието по фармация, студентите са задължени да спазват дисциплината и да слушат внимателно лекциите на техните доценти, учители по чужди езици и професорите, преподаващи им медицинските специалности".

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://bibliofond.ru/view.aspx?id=513303

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаКомпании и организацииИсторияЛайфстайлЛичностиСнимкиОткритияНовиниНормативни актовеСоциални грижиЗаведенияАнкетиСпортЛюбопитноЗдравни съветиТестовеАлт. медицинаРецептиВидеоСпециалистиПроизводителиОрганизацииАптекиБотаникаОбразованиеПсихология