Начало История на медицината Хомесексуализъм сред индианците

Хомесексуализъм сред индианците

От 1776г.

Хомесексуализъм сред индианците - изображение

Когато испанските и френските изследователи и мисионери посещават за пръв път Северна Америка се сблъскват с качествено нова действителност, описваща представите за сексуалността на индианците. Любопитни за тях са откритите прояви на травестизъм и хомосексуализъм сред индианците.

Съхранени са документи, писани през 1776 година от йезуитския свещеник, който споменава, че при ирокезите има "…на показ са женствеността и развратът. Има мъже, безсрамно носещи женски дрехи и се държат като жени. Те претендират, че тази порочна практика е от тяхната религия. Тези женствени мъже никога не се женят, а се отдават на най-скандалните страсти. "

Грийнбърг съобщава, че сред древните индианци широко е разпространена мъжката хомосексуалност, особено сред маите в Централна Америка :"Силен хомосексуален компонент преобладава в близките приятелства между древните маи, които са оженени твърде рано, както и при неженените мъже в южната част на Мексико и гватемалските индианци"

Сред ацтеките, "содомията е почти универсална, включвали са дори деца на около 6 години”. Кортез също свидетелства, че содомията е разпространена сред ацтеките. Мъжът се опитва да ги откаже от подобни практики, наред с човешките жертвоприношения и канибализма. Въпреки това един от ацтекските богове, наречен „Xochipili” покровителства мъжката хомосексуалност и мъжката проституция.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.conservapedia.com/History_of_homosexuality#cite_note-65

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаСнимкиЛайфстайлНовиниАнкетиПсихологияЛюбопитноИнтервютаЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаСпортОрганизацииЛеченияСоциални грижиСпециалистиЗаведенияНормативни актовеТестовеБотаникаОбразованиеРецептиКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография