Начало История на медицината Хомосексуалност в Англия

Хомосексуалност в Англия

От 1690г.

Хомосексуалност в Англия - изображение

Хомосексуалността се среща нерядко в определени среди в Англия. Бонифаций пише в 744 година, че народът на Англия "води срамен живот, като презира законните бракове, прелюбодейството и следва примера на хората от Содом." Впоследствие се доказва, че народът на Англия притежава здравословно отвращение към хомосексуалността, което е допълвано както от законите, така и от обществените нагласи.

Содомията (педерастията) е описана като "грях срещу природата" и се преследва като углавно престъпление от 1533 до 1861 г., за което се лежи в затвор за 10 години, като по-късно наказанието се заменя с доживотен затвор. По-късно законодателството намалява санкцията.
През 1690 година се създава Дружество за реформация на обноските, а до 1701 вече съществуват около двадесет такива. Тяхното главно предназначение е почистването на обществените пороци, особено проституцията. Осем или девет членове на организацията „работят под прикритие”, за да наблюдават местата, където често се срещат хомосексуалисти.

Нагласите по отношение на хомосексуалността в Англия варират в цялата история на страната, в зависимост от духовността на англичаните. Въпреки че содомията остава незаконна до 1930 г., толерантността към хомосексуалността постепенно се увеличава. Предшестващ фактор за тази тенденция е Първата световна война, която от своя страна предшества зараждането на съвременната сексуална революция, проявяваща се при интелектуалната класа в Англия. Този начин на живот до голяма степен бива  заимстван до голяма степен от сексуалната революция от 1960 година в Запада.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.conservapedia.com/History_of_homosexuality#cite_note-0

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаСнимкиЛайфстайлПсихологияНовиниЛюбопитноАнкетиИнтервютаЗдравни съветиВидеоОрганизацииРецептиСпортЛеченияХранене при...Социални грижиСпециалистиЗаведенияНормативни актовеТестовеБотаникаОбразованиеКомпании и организацииОткритияЛичности