Начало История на медицината Хомосексуалност сред евреите

Хомосексуалност сред евреите

От -163г.

Хомосексуалност сред евреите - изображение

Левит е третата книга от Библията, Стария завет и от Петокнижието (петте Мойсееви книги) и почти изцяло се състои от различни закони, касаещи сексуалните отношения между евреите. Левит 18, а и други текстове свидетелстват, че хомосексуалността сред юдеите е забранена и се счита углавно престъпление. Религиозните текстове твърдят, че Израел следва да се придържа стриктно към най-висок морален стандарт във всички житейски области, тъй като Бог се позова на примерите с наказанията, които са понесени от неморалните народи. Въпреки това, Израел "залита" към идолопоклонство, а негово следствие често е хомосексуалността и хомоеротизмът, макар че няма категорични доказателства, че евентуалните идолопоклоннически церемонии могат да прераснат в хомоеротизъм.

Според религиозните текстове Израел изтърпява ужасни наказания, защото първоначално не зачита предупреждението от Бога да се придържат към каноните на вярата. Авторът на Сюбълайн, за когото се счита, че е египетски евреин (живял около 163 г. пр.н.е.- 45 г. пр.н.е.) прави сравнение на евреите спрямо другите народи, посочвайки, че те: "Не забравят светия брак, а представителите на Богоизбрания народ не участват в безбожни контакти с деца от мъжки пол, подобно на финикийците, египтяните, римляните, благовидните гърци и много други.

В съвременната епоха, според сексолога и секс историка Арно Карлен и Алфред Кинси "хомосексуалността сред евреите се среща феноменално рядко, особено сред ортодоксалните евреи" (макар че не е изключено част от изследванията по един или друг начин да занижават броя на хомосексуалистите сред евреите).

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.conservapedia.com/Leviticus_18

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ГеографияНаправления в медицинатаЛайфстайлНовиниЛюбопитноСнимкиПсихологияАнкетиИнтервютаХранене при...Алтернативна медицинаЗдравни съветиСпортОрганизацииЛеченияСоциални грижиСпециалистиТестовеНормативни актовеЗаведенияБотаникаОбразованиеРецептиКомпании и организацииЛичностиОткрития