Начало История на медицината 6 странни интимни съвета от миналото - Част 2

6 странни интимни съвета от миналото - Част 2

От 1850г. до 1917г.

6 странни интимни съвета от миналото - Част 2 - изображение

В Първа част ви запознахме с три странни сексуални съвета, дадени на нашите прадеди по времето на Средновековието и Новото време. Днес ще ви покажем няколко странни интимни насоки, чиито автори са живели само преди стотина години.

4 - Мастурбацията е вредна за здравето

Според Викторианския автор Хенри Ханчет мастурбацията е много опасна за развитието на децата, както и за потентността на зрелите мъже. Затова момчетата трябва да се следят много внимателно от малки дали „се заиграват“ вечер. За да предпазят рожбите си от изкушение, родителите не трябва да им позволяват да консумират горчица, вино или бира, както и да намерят почтено занимание, в което младежите да изразходват енергията си.

Хенчет твърди още, че един родител може да е сигурен, че детето му няма да започне да мастурбира, само ако го въвлече от съвсем малко в диви игри, които да изтощават напълно младежа в края на деня. Така цялата енергия на рожбата е изразходвана и сексуалните апетити са туширани. Авторът заявява, че при момичетата опасността е много по-ниска, заради самата женска природа, която е „не така изкушена от сласт“. Според него девойките имат слабо, почти несъществуващо влечение към интимни изкушения и само най-палавите момичета имат каквото и да е желание за мастурбиране.

5 - Дами, не споделяйте леглото, както и стаята си със съпруга си

Викторианска спалня

Според издадената през 1902-ра година книга, наречена „Какво трябва да знае една млада съпруга“ споделянето на обща спалня води до скорошен спад в сексуалното желание и при двамата съпрузи.

На тази тема е посветен цял пасаж. В него се обяснява, че всеки човек, който държи на брака си, трябва да има отделна спалня. Ако двойката спи заедно, ще е много по-трудно да се въздържа от чести сексуално отношения, които водят до бързо изчерпване на връзката. Затова авторът горещо препоръчва на младите съпруги да държат вратата си отворена, но да се впускат в интимност с мъжа си само когато са готови да заченат дете.

6 - Никога не използвайте лубриканти.

Това странно твърдение е дело на автора Уолтър М. Галишан, който е един от първите професионални учители по сексология и полово здраве. Разбира се, повечето негови методи и съвети днес звучат доста неуместно, но в началото на 20-ти век са възприемани за чиста истина. Той твърди, че мастурбацията води до телесно залиняване и психически болести, както и че самозадоволяването може да се избегне чрез подходяща диета.

Един от най-необичайните съвети на Галишан е да не се ползва лубрикант. Според него ако половият член на мъжа не може да влезе на дадено място, просто не бива да влиза там. Той твърди още, че омазняването на гениталиите за по-добра пенетрация е равностойно на дъвчене на мас, за да може в гърлото да се побере по-голямо парче хляб…

Първа част можете да намерите ТУК.

Редактор: Георги Динев

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

Източник: www.thevintagenews.com

Снимки: www.ocdn.eu

www.pinterest.com

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияЗдравни съветиСнимкиТестовеАлт. медицинаБотаникаАнкетиФизиологияЗдравни проблемиОрганизацииНаправления в медицинатаСоциални грижиРецептиСпециалистиЛеченияХранене при...Спорт