Начало История на медицината „Sun Pharmaceutical Industries Ltd” в топ пет на индийските фармацевтични компании в началото на 21 век

„Sun Pharmaceutical Industries Ltd” в топ пет на индийските фармацевтични компании в началото на 21 век

От 1997г.

„Sun Pharmaceutical Industries Ltd” в топ пет на индийските фармацевтични компании в началото на 21 век   - изображение

През 1997 г. индийската фармацевтична компания "Sun Pharmaceutical Industries Ltd." създава своето второ производствено съоръжение, което да се занимава с неговата научноизследователска и развойна дейност („R&D”). Апаратурата в него е пригодена и специализирана за разработване на дозирани форми и подготовка на документацията на медикаментите, предназначени за бързо развиващите се пазари на генерични лекарства в САЩ и Европа.

През следващата година, компанията разширява своето продуктово портфолио, закупувайки няколко маркови продукта на компания "Natco Pharma". Така, "Сън фармасютикълс" добавя около 500 милиона към продажбите си. Марковите лекарства на "Natco" обогатяват продуктите на дружеството в областта на гастроентерологията, ортопедията, педиатрията, подобряват се производствените технологии за създаването на лекарства с удължено освобождаване.

През 1998 година "Сън фармасютикълс" закупува "Milmet Labs", което й позволява да навлезе на пазара на офталмологични продукти за първи път. Междувременно компанията създава нов завод в Силвас.

До 1999 г. "Sun" попада в челната десетка на най-успешните индийски фармацевтични компании. Дружеството може да се похвали и с шест свои марки, присъстващи в топ 300 на страната. От значение е фактът, че компанията, също така, постига лидерски позиции в продажбите на лекарства, предназначени за важни социално значими заболявания.

До този момент дружеството съумява да засили бизнес позициите си, закупувайки "Pradeep Drug Company Ltd.", базирана в Мадрас. Компаниите се обединяват през 2001 г. През тази година дъщерното дружество на компанията "Caraco" получава одобрение и от Американската администрация по храните и лекарствата („USFDA”) за производството на нови генерични лекарства, и то във време, когато американският пазар на генерици е готов да се разраства в ранните години на новия век. Тава важна и решаваща крачка към успеха на "Сън Фармасютикълс".

В края на 2001 г. компанията започва убедителни първи стъпки за европейското си развитие - заема се с подаването на заявления към институциите, които разрешават продажбите на лекарства на пазарите на Англия и Германия. През тази година компанията пуска в експлоатация нов производствен обект, способен да произвежда около три милиарда таблетки в град Дадра. Това дъщерно дружество започва да строи и своя собствена централа в Джаму, през същата година. За съжаление, друго дъщерно дружество на „Sun Pharmaceutical Industries Ltd.” – това в Карако, започва да работи на загуба.

Междувременно пускането на нови продукти на "Sun" се превръща в основен двигател за растежа на компанията, което съставлява половината от оборота й. Тъй като сливанията с по-малки фармацевтични компании задържат значителна част от растежа на "Sun" в края на 90-те години на миналия век, през 2003 г. дружеството не се стреми да се впуска в мащабни финансови операции, фокусира се най-вече се в научноизследователската и развойната дейност и износа на продукти. В подкрепа на тази си стратегия, компанията създава своето трето съоръжение за развитие на своите „R&D” дейности в Барода. "Сън фарма" построява и нова лаборатория за разработване на продукти, специално създадена, за да подпомогне износа й за САЩ и Европа.

Към днешна дата Сън Фармасютъклс е една от най-уважаваните фармацевтични компании в Индия, готова да поеме производство, съизмерими с тези световните гиганти в индустрията.

По статията работи: Виктория Милова

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.fundinguniverse.com/company-histories/sun-pharmaceutical-industries-ltd-history/

Снимка: freepressjournal.in300 × 200

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

История