Начало История на медицината История на балсама на Галаад

История на балсама на Галаад

История на балсама на Галаад - изображение

Думата балсам е обобщаващо понятие за ароматните течности (етеричните масла и смоли), отделящи се от някои растения. Балсамовото масло се ползвало за направата на тамян и благовония и било изключително скъпа стока в Близкия изток. То било една от съставките в обредното масло за помазване.

Балсамът на Галаад е рядък парфюмен мехлем, използван като лекарство, споменато в Библията. В Юдея, балсамът на Галаад се добивал край земите край Мъртво море. За около 1500 години мехлемът, който съдържал прополис и други компоненти, придобил известност благодарение на своя аромат и лечебните си свойства.

Национален здравен портал „Framar.bg” ви предоставя информация, касаеща употребата на лекарството от древните народи, неговите ефекти и компоненти, разказващи цялостната история на балсама на Галаад.

5.0, 2 гласа

СЪДЪРЖАНИЕ

Употреба на балсама на Галаад през Средновековието

История на балсама на Галаад

От 1971г.

В древни времена, смолистите вещества, добиващи се от растението Commiphora gileadensis opobalsamum, се влагали в балсама на Галаад. Това ароматно лекарство се използвало за третиране на много заболявания. Медицинските ползи от тази субстанция били големи, а търсенето на ценната суровина било много...

Прочети повече ›

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаОткритияГеографияКомпании и организацииЛюбопитноЛичностиЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиНормативни актовеАнкетиОрганизацииЛеченияАптекиПроизводителиРецептиСоциални грижиКлинични пътекиСпециалистиАлтернативна медицинаСпорт