Начало История на медицината Древнокитайски вибратор от династия Хан, датиращ от 2 век пр.н.е.

Древнокитайски вибратор от династия Хан, датиращ от 2 век пр.н.е.

От -206г.

Древнокитайски вибратор от династия Хан, датиращ от 2 век пр.н.е. - изображение

Животът във времето на древнокитайската династия Хан, управлявала от 206 г. пр.н.е. до 220 година пр.н.е, както потвърждава археологическа находка (обхванала периода от 1995 до 2011 година), е бил всичко друго, но не и скучен. Нещо повече, китайският народ вероятно е бил наясно от предимствата, които доброто сексуално здраве би могло да предостави.

Именно за "инструментите", способстващи за гореспоменатото добро сексуално здраве ще стане дума в следващите редове на този материал.

И така, откритията, направени в поредица от археологически разкопки в периода между 1995 и 2011 година в околностите на китайската провинция Дзянсу (в района на днешен Шанхай) определено са направили впечатление на учените.

Те ентусиазирано се заели с изследването на 3000-годишните гробници на заможни аристократи, хора от елита и кралски особи. Сред откритите предмети на изкуството, керамика, писоари, гъби за баня, в една от гробниците били намерени добре запазени бронзови вибратори. В съседна гробница на мъж била открита анална тапа, изработена от нефрит. Изследователите били наясно, че нефритът в Древен Китай бил изключително желан материал, годен за изработването дори на „онзи” тип играчки, тъй като древните китайци считали, че красотата и чистотата на естествения материал е в състояние да предотврати духовното и телесното разложение.

Вероятно по този причина минералът е бил използван и за направата на специално "облекло" за свръхбогатия покойник (притежаващ нефритената тапа), създадено от стотици плочици, съшити със златни нишки. Нефритената анална тапа пък се използвала, за да стане невъзможна: „загубата на жизнената енергия Чи” от тялото.

Извън сферата на смъртта, хората, почиващи в гробницата, в която са открити бронзовите фалоси, били доста далеч от разбиранията на своя "задръстен" сънародник в нефритен костюм, които се радвал на своята енергия Чи.

Откритите сред разкопките кухи бронзови артефакти с фалическа форма можели да се носят и от мъже (страдащи от еректилна дисфункция), и от жени по време на секс. В гробницата са намерени и съдове за вино, а това вероятно е още един показател за снизходителното отношение на древните китайци спрямо методите, с които тази изключително духовна нация си осигурявала добро сексуално здраве и удоволствие.

Статията е част от историята на:

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://www.iflscience.com/editors-blog/bronze-dildos-and-jade-butt-plugs-show-life-and-death-in-ancient-china/all/

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛайфстайлЛюбопитноТестове