Начало История на медицината Обобщение на развитието на биологичните науки в началото на 21 век

Обобщение на развитието на биологичните науки в началото на 21 век

От 2001г.

Обобщение на развитието на биологичните науки в началото на 21 век - изображение

Цялостното развитие на биологичните дисциплини в началото на 21 век (около 2001 година) може да се обобщи с диференциацията на някои обособени класически науки. Такъв е примерът с физиката и биофизиката. Доста голям напредък е постигнат в разработването на апаратура, улесняваща работата по аналитичната химия и физика, която включва подобрения в различните видове сензори, оптика, маркери, инструментариум, методи за обработка на сигнали, мрежи, роботи, сателити и изчислителни уреди за събиране, съхранение, анализ, визуализиране и симулация на данни.

Този  технологичен напредък на биологията през 21 век допуска теоретични и експериментални изследвания, включително и публикуването по интернет на информация, касаеща молекулярната биохимия, биологичните системи, както и науките, занимаващи се с цели екосистеми.

Това дава възможност на цялото общество да получи достъп до по-добри теоретични модели, измервания сложни симулации, интернет наблюдение, отворени партньорски проверки, сътрудничество при публикуване в мрежата.

Нови области на изследвания на биологичните науки включват биоинформатика, Теоретична биология, компютърна геномиката, астробиология и синтетична биология.

3.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_biology

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаЛайфстайлЛичностиОткритияГеографияСнимкиПсихологияНовиниЛюбопитноОрганизацииПроизводителиАлтернативна медицинаРецептиСпортКомпании и организации