Начало История на медицината Организации на фармацевтите от 1841 до 1852 година

Организации на фармацевтите от 1841 до 1852 година

От 1841г.

Организации на фармацевтите от 1841 до 1852 година - изображение

Съществуват множество организации на фармацевтите. Една от най-ранните подобни организации тази на Фармацевтичното дружество на Великобритания, създадена през 1841 година. В САЩ през 1852 година се появила и Американската фармацевтична асоциация, което обхващаща всички американски фармацевтични интереси.

Сред международните обществени фармацевтични организации е "Fédération Internationale Pharmaceutique", основана през 1910 г. Тя се поддържала от 50 национални общества. Световната организация подкрепяла напредъка на професионалните и научните интереси на фармацията в световен мащаб. Биохимичната федерация и "The Pan American Pharmaceutical" включвали фармацевтичните дружества за различните страни в Западното полукълбо.

Има и други международни фармацевтични организации, в които историята, обучението и военните аспекти на фармацията са предмет на специален акцент.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

1. http://www.britannica.com/topic/pharmacy

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Направления в медицинатаИсторияЛайфстайлЛичностиОткритияСнимкиГеографияОрганизацииНовиниЛюбопитноАлт. медицинаТестовеВидеоРецептиКомпании и организацииСпортСпециалистиПроизводителиНормативни актовеАптекиБотаника